غذای مخصوص مادران شیرده


مقاله استاد خدادادی

نوشته شده در تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۸۷


مسائلی که مادران بهتر است رعایت نمایند
 

مادران شیرده باید با سایرین تفاوت فاحشی داشته باشند؛ تا خود و کودکانشان در سلامت کامل بسر برند.

مسائلی که مادر شیرده بهتر است رعایت کند عبارتست از:
۱-

از عصبی شدن و حرص خوردن و ناراحت شدن بپرهیزد.

۲-

از بیخوابی و بد خوری و تکه تکه خوردن پرهیز کند.


۳-

از شیر دادن بی موقع پرهیز شود.


۴-

مادر بهتر است که کودک خود را در سمت چپ خود بخواباند.


۵-

بهتر است که لباس زیر کودک از پنبه و نخ و سفید باشد.


۶-

بعد از شیر دادن به کودک، او را بحالت ایستاده قرار داده و بین دوکتف کودک را به آرامی ماساژ دهید تا آروغ بزند و سپس او را در سمت چپ خود بخوابانید.


۷-

بهتر است که مادر تجربه کرده و بداند که چه زمانی کودک جای خود را کثیف می کند، بلافاصله پوشک او را عوض کند.


۸-

دمای اتاق را طوری تنظیم کنند، تا کودک دچار سرماخوردگی نشود.


۹-

برای شیر دادن، مادر به گونه ای عمل کند که جلوی تنفس کودک را نگیرد.


۱۰-

بهتر است که حدود ۵/۲ تا ۳ ساعت یک بار به کودک شیر داده شود.

غذای مادران شیر ده
 

1-

استفاده از مایعات بخصوص آب روزی ۶ لیوان؛ نیم ساعت قبل از غذا و ۵/۲ ساعت بعد از غذا میل شود.

۲-

روزانه چند لیوان انواع آب میوه جات + ۱ قاشق غذا خوری عسل با آب میوه جات مخلوط شده در طول روز بمرور میل کنند.


۳-

روزانه ۲ لیوان شیر بادام میل شود.


۴-

برای ازدیاد شیر از این دم کردنی، روزانه حد اقل ۲ لیوان با ۱ قاشق غذا خوری عسل میل شود.


۵-

در صورت کمبود شیر مادر، ۲ قاشق مربا خوری رازیانه و ۲ قاشق مربا خوری بذر شوید را با ۳ لیوان آب جوش بمدت ۳۰ دقیقه در قوری چینی دم کرده در طول روز بمرور با عسل میل شود.


۶-

مهمترین توصیه به مادران شیر ده که موجب افزایش شیر آنان می شود، عبارت است از: استراحت و خوابیدن مادر بمدت ۲ ساعت بعد از ظهر است تا شیر ساخته شود؛ در غیر این صورت شیر به اندازه کافی ساخته نمی شود.


۷-

بهتر است که مادران از غذاهای ممنوعه استفاده نکنند.


۸-

بهترین روشی که بمادران شیر ده توصیه می شود عبارت است از: استفاده از انواع میوه جات و سبزیجات فصل، استفاده از چهار نوع مواد غذائی (پروتئین ها، قندهای گیاهی، چربیهای گیاهی و ویتامین ها یا میوه جات).


۹-

مادران شیر ده غذا را خوب بجوند و ۲ قاشق قبل از سیر شدن دست از غذا بردارند تا نوزادشان دچار نفخ و دل درد نشود.


۱۰-

مادران سعی کنند که هر لقمه غذا را بین ۵۰ تا ۶۰ بار بجوند تا گوارش سالمی داشته باشند.


۱۱-

بهتر است که مادران شیرده از تنوع غذائی برخوردار باشند تا تمام املاح و ویتامین های مورد نیاز نوزاد و مادر تامین شود.


۱۲-

حدود ۹۰ در صد غذای مادران بهتر است که گیاهی باشد و ۱۰ در صد غذایشان حیوانی باشد.


۱۳-

بهترین مواد قندی برای مادران شیرده، عسل و کشمش سایه خشک و آفتاب خشک می باشد، ضمناً از مصرف انجیر و روغن زیتون غافل نشوند.


۱۴-

بهتر است که مادران ۳ ساعت قبل از خواب این مواد قندی را استفاده کرده و سپس به نوزاد خود شیر دهند تا نوزاد هنگام شب با آرامش خاطر بخواب رود.


۱۵-

مادران شیر ده بهتر است که سالاد را همراه لیمو ترش تازه و روغن زیتون و ۱ قاشق غذا خوری عسل، همراه سالاد قبل از غذا میل کنند.


۱۶-

مادران هنگام شیر دادن بهتر است که نوزاد را نوازش کنند و با عشق به او شیر دهند تا رشد نوزادان سریع شود.


۱۷-

مادران بهتر است که به نوزادان تا قبل از ۷ ماهگی، هیچ نوع غذا ئی را ندهند.


۱۸-

به مادران شیرده توصیه می شود که نسبت به خود و نوزادانشان بهداشت روحی و جسمی و تغذیه را رعایت نمایند.


۱۹-

به مادران شیر ده توصیه می شود که در هر حال نشاط و شادابی خود را حفظ کنند و آرامش داشته باشند.

زیرا کلیه حالت های روحی و روانی و جسمی مادر به نوزاد خود انتقال پیدا خواهد کرد.
۲۰ – در صورت عدم رعایت مسائل بیان شده، هم مادر و هم نوزاد دچار کسالت روحی و جسمی خواهند شد!

جمشید خدادادی
منبع : سایت طب قرآنی

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.